Hvordan fungerer inkasso?

07 december 2021 Astrid Pedersen

advertorial

Der findes flere muligheder for at få sine penge hjem ved hjælp af inkasso. Du kan vælge at være fast tilknyttet et inkassofirma på en form for abonnementslignende ordning.

Vælger du denne løsning vil dit inkassofirma varetage samtlige dine dårlige betalere mod en fast månedlig indbetaling. Denne løsning egner sig godt til større virksomheder med rigtig mange kunder.

Har du kun lejlighedsvis behov for inkasso service kan du vælge at kontakte et inkassofirma på ad hoc basis. Så kan du få hjælp til at inddrage de skyldige beløb fra enkeltstående kunder når behovet melder sig.

Et inkassofirma vil overtage gælden formedelst en vis procentdel af det skyldige beløb. Det betyder at du ikke får alle dine penge igen – men til gengæld får du da noget.

image

Inkassofirmaet forestår herefter al kontakt til kunden og sørger for at vedligeholde denne kontakt indtil pengene er betalt. Om nødvendigt hiver inkassofirmaet kunden i fogedretten efter at have indgivet politi anmeldelse.

Det er dog sjældent at det kommer så vidt. I langt de fleste tilfælde bliver kunden så nervøs ved den blotte udsigt til at få gælden overdraget til inkasso at denne faktisk bliver betalt inden du overhovedet når at overdrage sagen.

Vælg det rette inkassofirma fra begyndelsen

Hvis du ønsker at benytte dig af inkasso service for at få pengene ud af dine dårligt betalende kunder skal du henvende dig til et autoriseret inkassofirma.

Det er vigtigt at du sikrer dig at det inkassofirma du vælger er godkendt og autoriseret til at udøve inkasso virksomhed. Ellers risikerer du at komme til at støtte et lyssky foretagende som benytter sig af ufine – og måske endda ulovlige og kriminelle – metoder. Og det kan få negative konsekvenser for dig og din virksomhed.

Hos Debtia A/S kan du få den bedste inkasso hjælp ifølge den model som passer dig bedst. Læs mere på debtia.dk

Flere Nyheder