Taglægning kræver en del mennesker at klare

23 October 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man skal til at lægge et tag på et hus eller har lavet begyndelsen til det, så holder man traditionelt rejsegilde, hvor man sætter en krans op og fejrer, at man ikke længere skal bygge længere opad, nu skal man “bare” tilpasse resten.

I gamle dage var det bygherren, der skulle arrangere den fest, og hvis man undlod at gøre dette, så ville håndværkerne mure en flaske ind i skorstenen, så denne ville pibe ved selv det mindste blæsevejr.

Men derefter skal man jo til at sørge for selve taget, og når man har klaret det, så er huset jo ved at tage form.

Dog kan årsagen til det nye tag jo også være, at man bare godt kunne tænke sig at få lagt et nyt tag af samme slags eller ny slags på ens hus, fordi det gamle ikke et tidssvarende, det er blevet grimt, eller man godt kunne tænke sig at have et nyt udseende på ens tag.

Det kræver lidt planlægning med at lægge sådan et tag

Det er det bedste, hvis man kan være mange om at lægge et tag, og ofte bør man da også få professionelle til at stå for den slags, men man kan da også give sig i kast med det alene.

Her bliver det nemmest, hvis man er flere mennesker om det, så man både kan være nogle oppe på taget, mens andre bærer tagplader op til en, eller hvad man nu skal have lagt, så man ikke skal op og ned hele tiden.

Dog plejer man også at have lagt en del op i forvejen, så man kan arbejde med det samme.

Men man skal passe på vejret, da lavt blæsevejr på jorden kan blive hårdt højt oppe, hvilket gør arbejdet besværligt.

Og så er der faren for at falde ned.

Så hvis man kan klare opgaven hurtigt – men effektivt og godt – så er der færre problemer, og det klarer man ved at være mange mennesker til tjansen.

More articles