Aloe Vera-planten er god for dit indeklima

10 marts 2020 Heidi Kirkebække
Aloe Vera-planten er god for dit indeklima

Aloe Vera-planten er nok mest kendt for sine mange helende egenskaber, som mennesker har haft glæde af i tusinder af år. Saften fra planten udvindes og bruges blandt andet til at lindre solskoldning, hjælpe mod uren hud og akne eller ubalance i maven og til at forbedre helbredet generelt.

Men faktisk kan den nærmest magiske, grønne plante også være med til at holde indeklimaet sundt i dit hjem. Planter og blomster i stuen, soveværelset eller på arbejdspladsen er nemlig ikke kun skønne for øjet. De renser også luften, og en af dem, som er særligt god til det, er netop Aloe Vera. 

Sov bedre med Aloe Vera i rummet
Man kan med fordel placere en Aloe Vera-plante i sit soveværelse. Den frigiver nemlig ilt og forbruger CO2 om natten, og det er godt for vores søvnkvalitet. Når vi får ekstra frisk ilt til hjernen om natten, bliver vi nemmere rolige og veltilpasse i kroppen, og det giver de bedste betingelser for en dyb og god søvn. 

Dog skal man huske, at en Aloe Vera-plante ikke kan sørge for et godt indeklima på egen hånd. Udluftning – helst et par gange om dagen – og regelmæssig støvsugning er vigtigt for at holde luften sund.

Nem at have med at gøre
Du behøver ikke at have grønne fingre for at få glæde af en Aloe Vera-plante. Den er nem at holde og tager ikke skade af, at vandkanden kun sjældent kommer fordi den. Den skal bare have en sjat vand i ny og næ og må gerne tørre ud engang imellem.

Faktisk bliver Aloe Vera også kaldt Ørkenens Lilje, netop fordi den kan overleve ekstrem varme i områder, hvor der kun sjældent falder regn.

En aloe vera-plante har det bedst i mager, gruset jord. Hvis den står i tung og våd jord, bliver rødderne for tynde. Planten skal helst stå lyst, men tåler ikke direkte sollys.

Tjek også disse sider:

https://modeskøn.dk/
https://skønhedogmode.dk/
https://mode-tips.dk/
https://mode-blogger.dk/
https://modeglad.dk/
https://SenesteMode.dk/
https://Fashion-Bloggen.dk/
https://NyesteMode.dk/
https://Trendy-Bloggen.dk/
https://ModeOgTrends.dk/
https://beautyforslag.dk/
https://beautyforyou.dk/

Flere Nyheder