Bag brød med tørgær

21 February 2023 admin

Bagning af brød kræver en række forskellige ingredienser og udstyr for at opnå det bedste resultat. Der er dog én ingrediens, som er særligt vigtig i forhold til bagning af brød, og det er gær. Gær er den komponent, som får dejen til at hæve, så brødet bliver lækkert og luftigt. Du kan finde gær i to varianter, nemlig den friske (som du finder på køl i supermarkedet), og så tørgær.

Hvad er tørgær?

Tørgær er en form for gær, der typisk kommer i små pakker eller dåser, og som kan opbevares i lang tid i et køligt og tørt miljø. Tørgær er nemt at arbejde med og kræver ikke den samme aktivering som frisk gær.

For at bage brød med tørgær, skal du først og fremmest have fat i selve tørgæren. Derudover skal du bruge mel, vand, salt og sukker. Sukker er en vigtig ingrediens, idet den aktiverer gæren.

Tørgær

Vælg den rette mel og bag et fantastisk brød

Mel er en af de vigtigste ingredienser i forhold til brødbagning, og der findes forskellige typer af mel, der er bedst egnet til forskellige typer brød. Generelt set er hvedemel et godt valg til de fleste brød, men rugmel eller fuldkornsmel kan også bruges, hvis du ønsker et brød med en mere grov struktur.

Vandet er også en vigtig ingrediens i brødbagning, da det er med til at aktivere tørgæren og få dejen til at hæve. Generelt set skal du bruge lidt mere vand, når du bager med tørgær, end hvis du bruger frisk gær.

Salt er med til at give brødet smag og er også med til at regulere gærens aktivitet. Sukker kan bruges til at give brødet en sødere smag og kan også hjælpe med at få gæren til at arbejde bedre.

Du finder tørgær i top kvalitet i den online shop på https://bagebixen.dk/produkt-kategori/brodbagning/toergaer/.

More articles