Billig varme til familiens bolig med en varmepumpe

02 November 2021 Astrid Pedersen

editorial

I disse dage er det populært at reducere sit globale CO2 aftryk – især for de fremtidige generationers skyld. Det er klart at en grøn og klima venlig holdning kræver handling. Og her er det nærliggende at starte med familiens bolig.

Der er mange tiltag du kan vælge at udføre for at gøre boligen mere grøn. Det er oplagt at spare på energiforbruget, her under husstandens forbrug af varme. Du kan for eksempel lade ydermurene på huset efterisolere, og skifte til energi ruder. Og så kan du tage et kig på selve varmekilden.

Skift fyret ud med en luft til vand varmepumpe

Hvis du ønsker at give boligen den ultimativt grønne profil kan du vælge at skifte det gamle og slidte fyr ud. I stedet for at købe et nyt fyr kan du desuden vælge at investere i en smart luft til vand varmepumpe.

Luft til vand varmepumpen er her i 2021 det mest klima venlige alternativ til olie, gas eller pille fyret når det handler om opvarmning af private boliger. Den høje energi effektivitet betyder en mindre belastning for klima og miljø.

Samtidig sparer du penge i det lange løb når du vælger at lade boligen opvarme ved hjælp af en luft til vand varmepumpe i stedet for et udtjent fyr. Og da en varmepumpe er temmelig meget mere driftsikker slipper du samtidig for evindelige afbrydelser og tekniker besøg.

Hvordan vælger jeg den rette varmepumpe?

For at få det optimale udbytte af din nye luft til vand varmepumpe er det vigtigt at du vælger en model som størrelses og kapacitetsmæssigt er kalibreret til at kunne håndtere husstandens forbrug.

Hos VVS firmaet Amalo kan du få den mest kvalificerede hjælp til valg af varmepumpe. Du kan læse mere om Amalo, og kontakte virksomheden for en uforpligtende snak om varmepumper, via hjemmesiden https://www.amalo.dk/ 

More articles