Bliv din afhængighed kvit

26 February 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Har du et forhold til f.eks. alkohol, som er ved at blive så stort at du har svært ved at klare dig uden eller er det begyndt at påvirke din sundhed og dagligdag, er det på tide til at søge hjælp på et af landets behandlingscentre. Det kunne f.eks. være behandlingscenter-stien.dk.

Det er muligt at få gratis hjælp og behandlingen tager udgangspunkt i dig og dit misbrug. Du skal dog oplyse dit cpr-nr., hvis du vil have en gratisk behandling. Det skyldes at der skal knyttes et cpr-nr. til betalingen af behandlingen for at det er juridisk lovligt. Har du ikke lyst til at det skal fremgå, at du er i behandling har du mulighed for at anonym, men så skal du selv betale. Råd og vejledning er altid anonym og gratis. 

Misbrugscenter

Mulighed for døgnbehandling

Det er ikke altid at en behandling indebære en indlæggelse. Ofte kan det være nok at modtage behandling, men at bo hjemme. Det har den fordel at man forsat kan passe sit arbejde. Der vil blive arbejdet med den fysiske afhængighed og årsagerne bag. Der vil blive arbejdet med de dårlige vaner og hvordan man kan ændre dem. 

Er ens misbrug af en voldsommere karakter, kan en indlæggelse være nødvendigt. Det er for at få den fysiske afhængighed under kontrol. En krop der har været vant til store mængder alkohol dagligt, kan ikke bare stoppe fra den ene dag til den anden. Her skal der en gradvis nedtrapning til for at kroppen ikke går i chok, som i værste tilfælde kan medføre døden. 

Der ydes også hjælp når den reelle behandling er slut og en dagligdag uden alkohol skal til at starte. Det sker for at være med til at hjælpe at der ikke sker et tilbagefald. Det ydes også praktisk hjælp til at finde et job, søge førtidspension eller måske en ny bolig.

More articles