Bryg selv øl – en spændende hobby

18 July 2022 Astrid Pedersen

editorial

I Danmark har vi en lang historisk tradition for at fremstille – og nyde – øl i stride strømme. Den danske bryggekunst er vidt berømt i hele verden, og øl har igennem mange årtier været en stor eksport vare.

Det er dog kun inden for de seneste tyve til tredive år at der er sket en banebrydende udvikling inden for feltet. Før den tid havde de store bryghuse de facto monopol på fremstilling af øl, hvilket i mange år betød at danskerne kun havde adgang til et særdeles begrænset udvalg af forskellige øl typer.

Men så skete der pludselig noget. Først og fremmest begyndte flere import virksomheder at hente spændende og interessante øl varianter hjem fra udlandet. Danskerne fik smag for de mange forskellige øl typer så som IPA, Stout, Weissbier og andre eksotiske øl varianter som var en kærkommen afveksling for vor hjemlige pilsner.

Samtidig begyndte mindre bryghuse – de såkaldte mikrobryggerier – at poppe op rundt omkring i landet. Og snart fik de gamle travere skarp konkurrence, ikke blot fra udlandet, men også fra hjemligt hold.

Bryg din egen øl – det betaler sig

Der ud over er det som noget forholdsvis nyt blevet muligt for menigmand selv at fremstille de gyldne, velsmagende dråber hjemme i privaten. Med det rette brygudstyr kan alle og enhver blive amatør brygmester – og det er faktisk hverken økonomisk eller tidsmæssigt krævende.

Hvis du er en af de mange danskere, som drømmer om at stille hjemmebrygget øl på bordet ved festlige anledninger, skal der ikke meget til for at gøre drømmen til virkelighed. Du behøver blot at investere i et begynder sæt til ølbrygning samt et eller flere All Grain Kits. Så er du virkelig godt kørende med dit hjemmebryggeri. Og det formedelst ganske få tusind kroner.

Du kan finde såvel begynder sæt som All Grain Kits i shoppen på https://www.xn--lbrygning-k8a.dk/brygudstyr 

More articles