Det skal du være opmærksom på, når du køber nye døre

09 May 2022 Lotte Hindsberg

Går du med planer om at udskifte en eller flere af dine yderdøre, er der flere ting, du skal være opmærksom på og evt. også overveje. Et af dem er om du skal gøre dine døre større eller måske få skåret ud til en eller flere fastkarmvinduer.

Dermed få du mere lys ind i din bolig. Det samme gælder, hvis du har en enkelt terrassedør og udskrifter den med et sæt dobbeltdøre. Det vil samtidig gøre det nemmere at komme ind og ud. Dobbelte terrassedøre har den ekstra fordel, at man nemmere kan sidde om vinteren eller på regnfulde sommerdage og nyde ens have gennem dørene. Især hvis man har været god til at sætte lys op, som fremhæver smukke buske og træer. Du kan se flere eksempler på døre hos klarvinduer.no. 

døre

Åbne ind eller åbne ud

En anden ting du skal være opmærksom på, at du kan få mere plads i den entre eller stue, hvis du vender dørene. I Danmark er det almindeligt at døre vender ind af, i Sverige og Norge det modsatte. Når de vender ud af får du mere plads indvendigt. Du skal dog være opmærksom på, om dørene rammer taget eller tagrenderne. 

Vær også opmærksom på hvordan døren åbner. Hvis den åbner forkert, kan du risikere at du skal åbne og lukke før du kan tænde lyset.

Du skal også beslutte dig, hvilken type lås du skal have i dine døre. Skal det være en nøgle/nøgle lås, hvor du skal bruge en nøgle på begge sider. Det har den fordel at det er svære for tyve at komme ind og ud. Alternativet er en nøgle/vender. Her åbner du døren udvendigt med en nøgle, men vrider håndtaget indvendigt. 

Du skal også finde ud af, om du skal have samme låsecylinder i samtlige døre, eller om de skal have hver deres.

More articles