Få den rette misbrugsbehandling på et misbrugscenter

23 February 2022 Astrid Pedersen

editorial

Er du røget ud i et storforbrug af eksempelvis smertestillende eller angst dæmpende medicin, og vil du gerne lægge pillerne på hylden? Så er der hjælp at hente på et misbrugscenter.

Hvilke former for misbrug kan behandles på et misbrugscenter?

I princippet kan alle typer afhængigheds betinget misbrug behandles på et misbrugscenter. I hvert fald hvis det pågældende misbrugscenter anvender de rette metoder og har dygtigt personale med ekspertise inden for de forskellige misbrug.

De fleste behandlingscentre vælger dog at specialisere sig inden for eksempelvis misbrug som ikke drejer sig om substanser. Det betyder at du, hvis du for eksempel er ludoman, erotoman eller afhængig af spil, skærme eller shopping, med fordel kan søge hjælp på et sådant center.

Andre misbrugscentre specialiserer sig inden for substansmisbrug, for eksempel hashmisbrug, narkomani, afhængighed af receptpligtig medicin og selvfølgelig alkoholisme. På et sådant misbrugscenter vil der blive taget hensyn til denne gruppe af misbrugeres specifikke behov og udfordringer.

Misbrugscenter

Hvis du lader dig indskrive på et sådant misbrugscenter med henblik på eksempelvis alkoholbehandling vil dit behandlings forløb typisk blive indledt med en afgiftning eller en afrusning. Her bliver alle de giftige stoffer renset ud af dit system – en behandling som ikke er nødvendig for eksempelvis ludomaner.

Afgiftning og afrusning er nødvendige procedurer hvis den efterfølgende terapeutiske behandling skal have nogen effekt. Og denne terapeutiske behandling er nødvendig for at forhindre dig i at falde tilbage i den grimme vane efter endt behandlings forløb.

Hvor kan jeg få behandling for mit pillemisbrug?

Er du en af de mange danskere som har oparbejdet et afhængigheds betinget misbrug af læge ordineret medicin som for eksempel opioider eller benzodiazepiner? Så er der hjælp at hente hos Behandlingscenter Stien.

Behandlingscenter Stien er et af de behandlingscentre i Danmark som har den højeste succes rate hvad angår behandling af pillemisbrug. Du kan kontakte Behandlingscenter Stien via hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk

More articles