Få et flot og regelmæssigt smil med Invisalign

08 September 2020 Astrid Pedersen

editorial

Mange voksne mennesker i Danmark går rundt med skæve tænder – og det er der absolut ingen grund til. Alle har ret til et flot smil. Og da tandregulering for voksne er en mulighed, er det synd og skam ikke at gribe den – især da den kan udføres uden synlige bøjler.

Hvorfor få rettet tænderne?

Dine tænder flytter sig hele livet igennem. Derfor er der ingen garanti for at de tænder, som var flotte og regelmæssige da du var ung, bliver på plads. Tænderne kan sagtens forskubbe sig i forhold til hverandre således at de med alderen bliver skæve.

Dette kan give anledning til flere problemer end blot de rent kosmetiske. Sidder tænderne for tæt kan det være svært at gøre rent imellem dem. Tætsiddende og skæve tænder, som skubber hinanden ud af position, kan slide unødigt på indersiden af kinderne. Og et skævt bid eller sammentygning kan medføre spændinger i køben samt hovedpine.

Hvordan foregår tandretning?

Der er flere måder hvorpå du kan få rettet dine tænder. Du kan vælge en traditionel fast monteret bøjle – den såkaldte ”togskinne” – som så bliver strammet hos tandlægen i ny og næ.

Det er muligt at opnå flotte resultater med en fast bøjle. Men den er så langt fra behagelig at have monteret. De metalliske dele kan give anledning til irritation i mundhulen, og vil samtidig opsamle madrester når du spiser. Dette betyder at du skal børste tænder efter hvert måltid. Og det kan godt være svært at komme ordentligt i bund med tandbørstningen når der sidder en bøjle fast på dine tænder.

Med Invisalign skinner er det en helt anden snak. De næsten usynlige skinner kan dårligt ses når du har dem på – og de kan fjernes forud for spisning og tandbørstning.

Du kan læse mere om tandregulering med Invisalign på https://yousmileismile.dk/ 

More articles