Få et moderne trægulv med en gulvafhøvling i Brabrand

20 May 2019 Astrid Pedersen

editorial

Har du fået fingre i en ejendom, som er forsynet med originale, massive trægulve, kan du roligt betragte dig selv som privilegeret. Originale trægulve fra dengang man faktisk bruge kvalitets træ som standard ved nyopførelse af boliger, er nemlig i særdeles høj kurs.

Hvis trægulvet i dit hus eller i din lejlighed er intakt, sundt og solidt, bør du således se bort fra overfladiske skønhedspletter så som misfarvninger, pletter, småskrammer eller de grålige slidspor fra støv og snavs, som med tiden er trampet ned i træværkets overflade. Disse kan nemlig nemt fjernes ved en gulvafslibning – og så vil gulvet komme til at fremstå friskt og levende på ny.

Fjern gammel lak og fernis med en grundig gulvafhøvling

Anderledes står det til, hvis dine trægulve er dækket af et tykt lag hård og mørke fernis eller gulvlak. Denne form for behandling var meget populær før i tiden, hvor mørke gulve blev betragtet som stilfulde og elegante, og spillede perfekt op mod tidens decor. Nu om stunder skal gulve helst være lyse og strålende – og det bliver de først og fremmest med en sæbebehandling. Men først skal den tunge, mørke lak fjernes. Og dette kan kun gøres med en gulvafhøvling.

En gulvafhøvling er en noget mere radikal procedure end den mere skånsomme gulvafslibning. Hvor en gulvafslibning foregår ved hjælp af sandpapir, monteret på en roterende sliberondel, benytter en maskine til gulvafhøvling sig af en valse besat med skarpe knive.

Når maskinen manøvreres hen over gulvet, skrælles de øverste 2 – 4 millimeter – inklusive det lakerede lag – af gulvets overflade. Underneden gemmer sig et helt friskt lag træværk, som efter en opfølgende gulvafslibning kan behandles efter dit eget ønske. Med en lud- eller sæbe behandling er det muligt at opnå det eftertragtede lyse og silkematte look.

Du kan finde en dygtig gulvmand – og få et godt tilbud på en professionel gulvafhøvling – på gkservice.dk

More articles