Gode grunde til at lade dit barn dyrke karate

10 March 2020 Heidi Kirkebække
Gode grunde til at lade dit barn dyrke karate

Fodbold, svømning, gymnastik… Sport er utvivlsomt en sund fritidsaktivitet for børn, men hvilken sportsgren er bedst? Det findes der naturligvis ikke et endegyldigt svar på. Nogle børn har det sjovest med holdsport, mens andre får mere ud af mere individuelle sportsgrene. 

Hvis du overvejer at sende dit barn til kampsport, er karate klart værd at overveje og en mulighed rigtig mange steder i landet. Lige som mange andre kampsportsgrene egner karate sig fortrinligt til børn, så længe træningen foregår på deres niveau og præmisser og passer til deres alderstrin. Mange karateklubber har hold for børn, hvor såvel disciplin og seriøs træning som godt sammenhold og sund respekt for hinanden er i højsædet. 

Karate er både fysisk og psykisk træning
Mange børn kan have stor glæde af netop at dyrke en kampsport som for eksempel karate. Det er en sportsgren, som kan give dit barn en stærk kropsbevidsthed og booste selvværdet hos alle. Og selvom det ikke er en holdsport, findes der masser af klubber, som lægger stor vægt på at skabe et godt socialt sammenhold i klubben og på de enkelte hold. Karate er også en sportsgren, hvor man er afhængig af hinanden for blive dygtigere i de forskellige discipliner.

Det er altid en god idé at besøge den klub, som du overvejer at melde dit barn ind i, og fornemme stemningen, inden I beslutter jer endeligt. Tag gerne en snak med trænerne – hvad lægger de vægt på, og hvordan foregår træningen? Og husk også at bede om en prøvetime til dit barn. Så kan du få den bedste fornemmelse af, om sporten og klubben vil være et hit.

Karate er en japansk kampsport, som er rigtig god til at styrke børns (og voksnes) fysik, koncentration, balance, koordination og selvtillid. Karate er oprindeligt en kampkunst og en kampfilosofi. Ordet betyder ‘tom hånd’ – og det betyder kunsten at kunne forsvare sig selv uden brug af våben.

Tjek også disse sider:

https://sportsbase.dk/
https://sportsglæde.dk/
https://sport-tips.dk/
https://sports-bloggen.dk/
https://sports-nyt.dk/
https://SportOgIdræt.dk/
https://Idrætsbloggen.dk/
https://SportOgUdstyr.dk/
https://SportOgGrej.dk/
https://sportsopdateringer.dk/
https://boldbloggen.dk/
https://vielskersport.dk/

More articles