Husk tolddeklaration ved forsendelse af pakke

15 September 2020 Astrid Pedersen
image

editorial

Står du for at skulle sende en pakke til et land som ikke er medlem af EU er det vigtigt at du vedlægger en tolddeklaration. På den måde undgår du at din pakke bliver voldsomt forsinket.

Hvad er en tolddeklaration?

En tolddeklaration er et dokument, som ifølge gældende lovgivning skal ledsage en pakke når denne sendes ind eller ud af EU. En tolddeklaration kaldes også et told dokument, en told erklæring eller et eksport dokument.

Det er vigtigt at du lader din forsendelse være vedhæftet et sådant dokument. Ellers risikerer du at forsendelsen hænger fast i tolden fordi toldvæsenet skal åbne pakken og selv bestemme værdien af samtlige varer deri således at tolden kan blive udregnet korrekt og betalt af afsender eller modtager.

Hvordan laver jeg et told dokument?

Hvis du således skal sende en pakke til et land som ikke er medlem af EU – det kan for eksempel være Norge, Schweiz eller snart også England – skal du altså udfylde og vedhæfte et gyldigt told dokument.

Dette er ikke hverken svært eller omstændeligt hvis blot du har den rette skabelon til rådighed. Når du skal sende en pakke via pakke.dk kan du eksempelvis nemt og hurtigt hente en sådan skabelon i enten PDF eller Excel format. Så er det bare at gå i gang med at udfylde denne for alle de varer forsendelsen indeholder – og uploade den i forbindelse med bestilling af forsendelse.

Bruger du den online pris beregner på pakke.dk til at arrangere din forsendelse kan du også vælge at udfylde et online told dokument – dog først efter at du har indtastet pakkens øvrige data, det vil sige mål, vægt og modtagerens adresse. Her efter er det utroligt nemt at udfylde den online tolddeklaration.

Du kan læse mere om tolddeklaration ved forsendelser til ikke EU lande på pakke.dk

More articles