Hvad gør jeg ved hul i emaljen på mit badekar?

25 October 2021 Astrid Pedersen

editorial

Er der gået hul i emaljen på dit badekar bør du ikke bruge karret til karbad. Dette er der flere grunde til. Emaljen på karrets inderside skal beskytte den omgivende sokkel od fugt.

Hvis der trænger fugt ind i murværk eller beton kan der opstå skader som er svære og dyre at udbedre. Og alene af den grund bør du afholde dig fra at bade i et badekar med en hullet emalje.

En slidt og hullet emalje er lig med et uhygiejnisk badekar

Der ud over kan huller, skrammer og revner i emaljen udgøre eminente grundlag for vækst af bakterier og svamp. Disse mikro organismer er potentielt meget skadelige for dit helbred idet de kan fremkalde sygdomme og allergiske reaktioner. Og dette er endnu en god grund til at undvære karbadet hvis der er hul i emaljen på dit badekars inderside.

Skal jeg skifte badekarret ud på grund af huller i emaljen?

Du overvejer måske af samme grund at skifte det gamle badekar ud. Måske har du oven i købet spekuleret over hvorvidt det bedre kan svare sig med en bruseniche.

Men du behøver slet ikke at gå til den slags yderligheder. Dit badekar kan nemlig efter al sandsynlighed komme til at stå som nyt igen. Det kræver blot en reemaljering, som i praksis er maling af badekar. Og en sådan kan du få en dygtig lokal badekarsmaler til at udføre.

Lad din badekarsmaler på Frederiksberg hjælp med at lappe huller i dit badekars emalje

Bor du på Frederiksberg eller i nærmeste omegn hedder din lokale badekarsmaler Emaljemanden. Emaljemanden har mange års erfaring med at renovere emaljen i gamle, slidte badekar og få dem til at skinne på ny.

Du kan få hjælp til lapning af hul i emalje badekar ved hjælp af en reemaljering hos Emaljemanden – bestil tid på emaljering-af-badekar.dk

More articles