Hvorfor anskaffe en undulat?

10 marts 2020 Astrid Pedersen
Hvorfor anskaffe en undulat?

Hvis du ønsker dig et selskabs dyr, som uden problemer kan bo i selv en meget lille lejlighed, er en undulat – eller faktisk allerhelst mindst to – et rigtig godt bud. Langt de fleste bolig foreninger tillader stuefugle, også selv om større dyr ikke er tilladt – så længe de altså ikke larmer uhæmmet. Selv om undulater snakker meget, kan de sagtens bo i selv en meget lydt lejlighed uden at genere naboerne. Og er du glad for dyr, kan du have utroligt stor glæde af de søde små fugle.

Kræver undulater megen pasning?

Lige som med andre selskabs og familie dyr, kræver undulater selvfølgelig daglig pleje og opmærksomhed. Du skal altid sørge for, at fuglene har adgang til frisk vand, såvel til at drikke som til at vaske sig i. Undulater sætter stor pris på legetøj, som de bruger til at aktivere sig selv. Det kan for eksempel være små klokker, grene fra naturen, som de kan gnave i eller sidde på, samt diverse bolde og gynger.

I buret, som helst skal være rummeligt, skal der også være en redekasse, hvor undulaterne kan gemme sig efter behov – for eksempel hvis du har gæster, og de føler sig utrygge. Og så skal du selvfølgelig være forberedt på at skulle skifte sandet i burets bund med jævne mellemrum.

Hvad spiser undulater?

Ude i naturen lever undulater fortrinsvis af frø. Men disse undulater får til gengæld en del mere motion end tamme undulater, hvorfor en diæt udelukkende bestående af frø ikke egner sig til disse stuefugle. Overvægt blandt undulater er faktisk en ting – og vil du undgå, at dine undulater bliver for tykke, bør du fodre dem med foderpiller udviklet til papegøjer og parakitter, meget gerne suppleret med bladgrønt og friske bær.

Du kan læse meget mere om undulatens røgt og pleje på dyrebloggen.dk

Tjek også disse sider:

https://dyre-pleje.dk/
https://dyreglæde.dk/
https://dyre-nyt.dk/
https://dyrebloggen.dk/
https://tips-dyr.dk/
https://Vores-Dyr.dk/
https://altomdyr.dk/
https://KlodensDyr.dk/
https://SødeDyr.dk/
https://nuttede-dyr.dk/
https://husdyrsbloggen.dk/
https://Dyreliv-Bloggen.dk/

Flere Nyheder