Hvorfor bruge bundmaling?

30 september 2020 Astrid Pedersen

Måske har du svært ved at se ideen i bundmaling, og undrer dig over hvorfor man skal male sin båd på de steder hvor den alligevel befinder sig under vandlinjen og derfor ikke kan ses. Men bundmaling – også kaldet antifouling – er andet og mere end blot almindelig maling.

Med bundmaling kan du forhindre diverse alger, skaller og snegle i at sætte sig fast underneden på båden. Her tænker du måske at det er da ligemeget med dem, eftersom de også befinder sig under vandlinjen. Men her skal du tænke på at disse vækster ikke udelukkende udgør et kosmetisk problem. De øger også vandmodstanden og hindrer dermed bådens fremdrift.

Dette kan få dine udgifter til brændstof til at stige med op til tredive procent idet din båd pludselig ikke længere er så strømlinet under sejlads som den plejede at være. Når du sætter båden på land for vinteren skal du derfor sørge for at skrabe alle disse smådyr og mikro organismer bort – ikke bare fordi det ser pænt ud, men fordi du på den måde kan spare en mindre formue på brændstof, og samtidig opnå en mere problemfri sejlads. Og vil du forebygge algevækst og snegle kolonier på skrogets underside i den kommende sæson kan du med fordel behandle denne med bundmaling.

Hvor meget bundmaling skal jeg bruge?

I langt de fleste tilfælde er det fuldt tilstrækkeligt med et enkelt lag bundmaling hvis du skal forebygge alge og snegle vækst på effektiv vis. Hvor meget bundmaling du til dette formål skal indkøbe afhænger af bådens størrelse. Hos Bådbiksen kan du i et smart størrelses skema finde den påkrævede mængde af bundmaling ud fra længden og bredden på din båd. Bådbiksen fører bådmaling til alle bådtyper – og det til aldeles rimelige priser.

Du kan læse mere og bestille bundmaling online på https://www.baadbiksen.dk/baadudstyr/10-bundmaling/ 

Flere Nyheder