Lad din boligadvokat guide dig gennem din bolighandel

21 July 2020 Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle underskrive købsaftalen på drømmehuset eller ønskelejligheden? Så bør du først sikre dig at du har en kompetent boligadvokat ved hånden.

Hvad er boligadvokatens opgave?

Når du allierer dig med en professionel boligadvokat i forbindelse med køb af bolig kan du forvente at din boligadvokat fungerer som en uvildig rådgiver.

Mange mennesker vælger at spare udgiften til en boligadvokat idet de forlader sig helt og holden på ejendomsmæglerens udsagn. Men her skal du være opmærksom på at en ejendomsmægler sjældent vil være tilbøjelig til at fortælle dig andet og mere end hvad vedkommende ifølge loven er forpligtet til. Ejendomsmægleren er sælgers mand – og derfor er det ikke sikkert at ejendomsmægleren videregiver forhold som ville kunne få dig til at genoverveje dit køb. Og så er det at dine boligdrømme risikerer at udvikle sig til sande mareridt.

Hvis du der imod vælger at lade en boligadvokat rådgive dig omkring dit køb kan du undgå de faldgruber som omgiver en bolig handel. En dygtig boligadvokat vil kunne hjælpe dig med at skabe overblik når det handler om den relevante dokumentation som hidrører fra boligen eller fra selve handlen.

En bolig – for eksempel en ejer lejlighed i København – kan være behæftet med klausuler som kan stille dig meget dårligt i fremtiden. Flere andelsbolig foreninger har optaget tvivlsomme lån i ejendommen som i praksis har medført teknisk insolvens blandt andelshaverne. Og mange nybagte hus ejere opdager hvert år til deres ærgrelse at staten eller kommunen har planlagt anlæggelse af vej i umiddelbar nærhed af boligen – eller at der skal opføres etage byggeri som tager den smukke udsigt og dermed æder husets herlighedsværdi.

Når du har underskrevet købsaftalen bør du således med det samme kontakte din boligadvokat, at han eller hun kan gennemlæse den relevante dokumentation inden købet bliver endeligt. Find din boligadvokat på eboligadvokat.dk

More articles