Maler i Glostrup: Sådan maler du din facade

12 January 2021 Camilla Skøtt

editorial

En flot facade betyder meget for førstehåndsindtrykket af et hus, og derfor er det en god idé at holde den ved lige. Har du et træhus, så læs med her, hvor en maler i Glostrup kommer med gode råd til, hvordan du gør.

Hvornår og hvordan maler du facaden på dit hus; det er det helt store spørgsmål. Men inden vi svarer på nøjagtigt det, er det værd at nævne, at der er flere overvejelser, du skal gøre dig, inden du maler facaden. 

For eksempel skal du overveje, om du kan klare arbejdet selv, om du skal have hjælp af gode venner eller om du skal hidkalde professionel hjælp fra en maler. Derudover skal du undersøge, om træet er klar til at blive malet, eller om der er brædder, der skal skiftes ud på grund af råd og svamp.

Er du klar til at male?

Så lad os tage et kig på, hvornår det er en god idé at kaste sig over facadearbejdet. Dårligt vejr med regn og blæst er en dårlig idé, når der skal males – du bør derimod gå efter en dag, hvor der er:

– Tørvejr, og gerne flere dage i træk.

– Temperaturer på 10-25 grader

– Luftfugtighed på 40-80%, allerhelst 60%

– Fugtighed i træet på højest 15&

Sommeren er som regel et oplagt tidspunkt at male på, men det sene forår eller det tidlige efterår kan også gøre det.

Hvordan maler du så?

Til en start skal du fjerne skidt og snavs ved at rengøre facaden med grundrens, og derefter skal du fjerne løs maling, så du får en jævn og ren overflade. Inden du går i gang med selve malingen, skal du male med grunder, så slutmalingen efter bedre. Til sidst er du klar til at male med den endelige maling eller træbeskyttelse, og så kan du slappe af og nyde resultatet.

More articles