Nyt om fedme og overvægt fra forskningens verden

10 marts 2020 Astrid Pedersen
Nyt om fedme og overvægt fra forskningens verden

I Danmark og i resten af den vestlige verden har vi inden for de seneste tre årtier set en veritabel eksplosion i antallet af mennesker med overvægt. Og ny forskning peger på, at en del af denne stigning skyldes genetiske faktorer.

Hvad skyldes fedme?

Der er endnu ingen forsknings resultater, som entydigt peger på en klar og simpel årsag til fedme og overvægt. Som det er tilfældet med andre komplekse og vanskelige problematikker, skyldes fedme som regel et sammenrend af mange forskellige faktorer, hvor ikke alle behøver at være til stede på én og samme tid – men hvor de alle hver især øger risikoen for udvikling af svær overvægt.

Formålet med forskning i fedme er heller ikke at finde en kur, men at pinpointe de enkelte faktorer, således at man ved hvor man skal rette indsatsen for det enkelte tilfælde af overvægt. Der kan nemlig være mange årsager til at en person bliver for tyk, og derforskal hver enkelt overvægtig person behandles individuelt.

Der ud over er der meget, der tyder på, at en særlig genetisk disposition koder for netop udvikling af fedme – og dette er på mange måder en game changer. Først og fremmest tager denne opdagelse livet af myten om at overvægt altid helt og holdent skyldes et for højt kalorie indtag og et for lavt aktivitets niveau.

I mange år har overvægtige måttet lide under den fordom, at de spiste for meget fed mad og dyrkede for lidt motion, hvilket i mange tilfælde slet ikke passer. Nogle mennesker er bare i højere grad disponeret for overvægt end andre, som kan spise samme mængde kalorier uden at tage så meget som et gram på. Med et nyt syn på overvægts problematikken kan det være muligt at komme et skridt nærmere en forståelse – og lægge afstand til fordømmelsen.

Du kan læse mere om den seneste fedme forskning på nyhedsposten.dk

Tjek også disse sider:

https://nyhedsposten.dk/
https://daglignyt.dk/
https://BombastiskLiv.dk/
https://DagligTale.dk/
https://EnVerdenAfNyheder.dk/
https://NyhedsPuljen.dk/
https://NyhedsPlus.dk/
https://SOLOHISTORIE.dk/
https://udmelding.dk/
https://lidtnyt.dk/
https://danskenews.dk/
https://anchornews.dk/

Flere Nyheder