Press "Enter" to skip to content

Om muligt kan du også lave mad på et bålfad

Som regel bruger man mest et bålfad til at skabe hyggelige omgivelser, hvis man nu skal have et tema såsom vikingetiden eller bare komme tættere på de gamle rødder for os mennesker ved at have levende ild.

Især bruger man det om aftenen, hvor det kan være helt hypnotiserende at kigge på flammerne, der slikker sig om træet, mens man kan høre selvsamme knitre i ilden og blive til aske.

Så kan man jo også få varmen ved sådan et bålfad, så længe man husker ikke at komme for tæt på det, og desuden kan det trække insekter til, så de ikke farer hen, hvor man ikke vil have dem.

Men man kan jo også forsøge at lave mad ved hjælp af bålfadet, så man kan lave mad, som man gjorde i gamle dage, hvor det kan få den autentiske røgduft i maden også.

Maden kan blive god på et bålfad

Det kræver dog lidt forståelse for sådan et bål, man har i fadet, for man kan have svært ved at indstille temperaturen så at sige, og man skal holde øje med det mad, som man laver, for det kan hurtigt blive for varmt på kort tid.

Som eksempel kan man jo stille en gryde i bålet, der så varmer en suppe eller en sammenkogt ret op.

Det er også populært at pakke bagte kartofler ind i sølvpapir og så smide dem på bålet, så de kan blive varme uden at blive brændte.

Desuden er der jo det klassiske eksempel med, at man varmer snobrød over ilden ved hjælp af pinde – det er jo ren hygge!

Som mulighed kan man også lægge en rist over bålfadet, så man har en interimistisk grill at gøre godt med.

Der er mange muligheder for at lave mad på et bålfad, så længe man tænker sig om og holder øje med ilden.