Opskrift på lækker banankage med chokoladestykker

07 February 2019 Tina Høy

editorial

Lyst til kage? Mange elsker banankage, da det giver en kage et ekstra pift med de søde lidt fugtige bananer. Og hvorfor så ikke tilsætte nogle chokoladestykker? Faktisk passer chokolade og banan rigtig godt sammen. Kagen er nem at lave, så glæd familien og evt. også kollegaerne næste dag, da den sagtens kan holde sig. Nogle vil endda sige, at den smager bedre dagen efter, da smagen “sætter sig”. Spørgsmålet er, om der er noget tilbage næste dag af denne kage…

På dk-kogebogen.dk kan du finde mange gode kageopskrifter og alt andet inden for mad. https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/27734/banan-kage-med-chokolade-stykker

Banankage (med chokoladestykker)

12 personer

Ingredienser:

150 gram smør
450 gram banan (gerne så modne som muligt, så de er bløde)
150 gram mørke chokolade 44%
6 æg
315 gram sukker
2 tsk. vanillesukker (eller en rigtig vanillestang. Læg lidt sukker på et lille skærebræt og skrab kornene ud og bland med sukkeret)
225 gram hvedemel
2 tsk. bagepulver

Opskrift

Smelt smørret i en lille gryde eller i mikrobølgeovnen (tjek evt. hvordan du gør det i mikrobølgeovnen, hvis du ikke har prøvet det før). Mos bananerne med en gaffel og hak derefter chokoladen.

Kom æg, sukker og vanillesukker i en skål og pisk det grundigt med en håndmixer i ca. 3-4 min. Kom smør, banan, chokolade, mel og bagepulver i (Hvis man sigter melet, undgår man eventuelle klumper i dejen). Pisk i ca. 1 minut.

Kom bagepapir i en bradepande, der er ca. 23 x 33 cm og hæld dejen i.  

Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Pas på ikke at give den for meget, så den bliver tør. Hold øje med den og stik evt. en strikkepind eller lign. i for at tjekke, om dejen stadig er flydende.

 

Hvis du er interesseret i næringsindholdet, er dette pr. 100 gram:

Energi 1198 KJ (285 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 12.3 gram
Kulhydrat 39.0 gram

 

More articles