Skift vinduer og spar penge

20 januar 2020 Lotte Hindsberg
Skift vinduer og spar penge

Der er flere gode grunde til at overveje at skrifte de gamle vinduer ud med nye billige vinduer. Ikke alene er der mange penge at spare på varmeregningen, men du er også med til at sikre at vi får et bedre miljø. 

I dag er der et stort fokus på miljøet, samtidig med at det er dyrt at have gamle vinduer, selvom de kan være nok så charmerende. Ved at skrifte til nye billige vinduer, er du med til at sikre, at der ikke fyres for gråspurve, hvilke kan blive en dyr fornøjelse, hvis det er en lang og kold dansk vinter. Samtidig vil du også spare på varmeregningen, hvilke er med til at forbedre vores miljø og vores CO2 regning.

Husk at lufte ud

Når du har fået udskiftet dine vinduer og din bolig er blevet bedre isoleret, er det vigtigt at du husker at lufte godt ud. Flere gange om dagen. Der skal ikke bare åbnes et vindue, der skal være gennemtræk i mindst 5-10 minutter. Derved sikre du dig, at der ikke kommer fugt og skimmelsvamp i boligen. Det er en uheldig bivirkning, af at vores boliger er blevet bedre isoleret de senere år. Den naturlige udluftning der er i en bolig, hvor der er træk forsvinder og det øger muligheden for skimmelsvamp. 

Samtidig vil en daglig udluftning være med til at sikre, at dine vinduer holder længere. Fugt har det med at samle sig omkring vinduerne og ødelægge dem. Tjek dine nye vinduer en gang om året og hvis der er ridser i fugerne, så er det en god ide at skrifte dem ud, så der ikke kommer skimmelsvamp og råd i de nye vinduer. Derved sikre du dig også, at de ikke bliver løse og i værste tilfælde falder ud. Husk også ved samme lejlighed at tjekke hængslerne og smøre dem. 

Flere Nyheder