Søg rådgivning til valg af brygudstyr

06 April 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Er du som så mange andre blevet bidt af selv at lave din egen hjemmebrygget øl, skal du på et tidspunkt udskifte dit startskit med et brygudstyr, som er lidt eller mere avanceret og som du kan bruge til at udvikle dig som brygmester.

Ølbrygning er en fantastisk hobby som appellere til mange, da det kan dyrkes på et simpelt plan og blot brygge en hæderlig basisøl, men også på et langt højere plan, hvor du kan få opfyldt alle dine drømme om at nørde med det tekniske og forsøge dig med alle mulige forskellige varianter. Er du heldig kan du måske endda udvikle en hel ny variant. Du kan blandt andet købe brygudstyr og ingredienser til ølbrygning hos albryg.dk. 

Det er blandt andet de mange microbryggerier der har inspireret til selv at prøve kræfter med hjemmebrygget øl. Vores hyppige rejser rundt omkring i verden har også vist os, at der findes mange forskellige slags øl, som er værd at studere nærmere.

Få inspiration til nye ølvarianter

Når du har lært at lave en god basisøl, er det tid til at prøve noget nyt og her er der mange muligheder. Du kan selvfølgelig blot kaste dig ud i det og prøve dig frem. Husk at lave en logbog, så du ved hvad du har lavet og hvordan resultatet blev. 

Du kan også søge inspiration i de mange forskellige bøger, der findes om ølbrygning. Her kan du læse om den lyse, milde nordiske øl eller de stærke mørke bayerske som er så forskellige som nat og dag. 

Det er også muligt at finde inspiration på YouTube, hvor der findes et utal af videoer om ølbrygning. Mange af de firmaer der sælger ingredienser og tilbehør til ølbrygning udbyder også kurser, hvor du kan lære mere om ølbrygning. Du kan både deltage som nybegynder og øvede. 

More articles