Spar mange penge ved selv at montere dine nye vinduer

25 October 2021 Emilie Jacobsen

Hvis du snart skal have sat nye vinduer op i din bolig, kan du sagtens selv måle op til dem og montere dem. Det er med til at spare dig for rigtig mange penge til en montør og dermed med til at gøre dit projekt med at få nye vinduer langt billigere. 

Et af de steder, hvor du kan bestille blandt et sidehængt vindue, som du selv kan montere, er klarvinduer.dk. Hele deres koncept er, at du selv måler op og monterer vinduerne. De har derfor nogle udførlige guides til det, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gøre. Hos dem kan du både købe vinduer på standardmål og vinduer på specialmål, lige meget hvilken form for vinduer du har brug for til din bolig, kan du derfor finde dem hos dem. Se mere her

Når du selv skal måle op til dine vinduer, er det vigtigt, at du måler på udvendigt. Mål flere gange og flere forskellige steder, så du kan være sikker på, at du får de rette mål. Du skal trække cirka 2,5 cm fra hulmålet. Det giver dig målet på karmen. De sidste 2,5 cm bliver fyldt ud af fugen, når du monterer vinduet. 

Spar flere penge på dine vinduer med tilskud

Hvis du køber vinduer med trelagsglas hos klarvinduer.dk, har du mulighed for at søge om tilskud hos Energistyrelsen til vinduerne. Klarvinduer.dk’s trelagsvinduer er nemlig på deres positivliste. Det giver næsten sig selv, at det gør en kæmpe forskel for dit budget, hvis du kan få tilskud. Det er altså en god ide, at du sidder klar til at søge om det, når ansøgningen åbner. 

Som udgangspunkt bør du altid bruge trelagsglas, når du køber nye vinduer til din bolig. Det isolerer nemlig langt bedre. Dermed får du et bedre indeklima i din bolig og behøver ikke at bruge lige så mange penge på varmeregningen. 

More articles