Vi er i midt-stadiet med anatomiplakater

06 juli 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du vil jo nok mene, at vi kender til kroppens indhold, for uanset hudfarve eller størrelse af kroppen, så indeholder den de samme ting, selvom der kan være undtagelser grundet sygdomme eller fejl ved fødslen.

Det er da også på sin vis korrekt, at vi ved, hvad der er i kroppen, men man kan sammenligne det med, at før havde man en lukket pose, hvor man måtte røre udenpå og gætte, hvordan det hele hang sammen, men nu kan vi kigge ned i posen, og vi kan se, hvordan langt det meste hænger sammen, men hvad det hele er til eller påvirker hinanden, er vi endnu ikke helt sikre på.

Vi er dog kommet langt, for tidligere måtte man ikke dissekere mennesker, så hvis man havde anatomi plakater dengang, så var det tit noget, der blevet dannet ud fra gætværk, og man byggede kun langsomt mere på.

anatomi plakater

Der er stadig mere at proppe på anatomiplakater

Heldigvis kom der skred i sagerne, da vi i specielt den vestlige verden ikke var så religionsforskrækkede, så vi endelig kunne begynde at obducere og endevende folk.

Når man så kombinerer det med, at vi har fået bedre udstyr og forståelse for menneskekroppen, så er vi endt med at kunne besvare en masse spørgsmål, som vi ikke tidligere kunne.

Men der er stadig en masse gåder tilbage, for selvom vi kan pege på, hvor de forskellige ting er i kroppen, så er vi ikke 100 procent sikre på, hvad de gør.

Der laves stadig fejlslutninger, og en del “resultater” må senere omvurderes, fordi man får mere viden på området.

Specielt sådan en ting som verden er en svær størrelse, for det er jo ret beset og selv, der anskuer os selv, og det kan give en næsten hovedpine at have den tanke.

Så der er stadig et stykke vej til at have det hele afklaret.

Flere Nyheder