Find den rette form for rottebekæmpelse på Frederiksberg

03 February 2022 Niels Geckler

editorial

De er modbydelige i de fleste menneskers øjne, rotterne. Og måske er det instinktivt, for disse gnavere er skadedyr, der både ødelægger kloakrør og er værter for sygdomme. Måske du er på udkig efter rottebekæmpelse på Frederiksberg, hvis du har aktuelle problemer med dem.

I tidligere tider sammenkoblede man rotterne med pesten og den sorte død. Og der er da også noget om det, for pesten er en gnaversygdom, som blandt andet den sorte rotte bringer med sig. Det har imidlertid vist sig, at den sorte rotte med pestbefængte lopper næppe var skyld i den store pestepidemi, der i middelalderen slog ikke minde en 30-50 % af Europas befolkning ihjel på et par år. 

Den sorte rotte er inden for de sidste par hundrede år blevet fordrevet i Europa af den stor brune rotte, som ikke er mindre frastødende og som også er vært for forskellige sygdomme, der kan overføres til mennesker. Og stort set alle steder, hvor der bor mennesker, bor der også rotter. Det siges, at der bor tre gange så mange rotter som mennesker i København, for eksempel.

Sørg for at gøre livet surt for rotterne og hold dem ude af boligen

Rotter medfører som nævnt forskellige sygdomme, der kan overføres til mennesker. Og bare tanken om at spise ved et køkkenbord, hvor der kort forinden har kravlet en stor fed gnaver rundt, som netop har været på svømmetur i kloakken er da også ret ulækker – for slet ikke at tale om, at spise et brød bagt af mel, som en brun rotte har haft snuden i…

rottebekæmpelse

Netop klokkerne kan være nøglen til problemet, hvis du har fået rotter ind i din bolig. De er rigtigt gode til at trænge gennem små åbninger, og i mange tilfælde er de i stand til at udvide små sprække på grund af deres fænomenale evner udi at gnave. Derfor kan rottespærrer og andre former for rottesikring være værd at overveje.

More articles