Hvordan fungerer en varmepumpe?

10 March 2020 Camilla Skøtt
Hvordan fungerer en varmepumpe?

Varmeregningen er et af de steder, hvor alle gerne vil spare penge, men det er ikke synderligt sjovt at gå rundt og fryse i sit eget hjem – med en varmepumpe kan du måske skære ned på forbruget.

HusBlog finder du en lang række af gode råd til både hus og have, og for nylig faldt vi over dette indlæg: “Få mere varme for pengene med en smart varmepumpe“. Et interessant indlæg som satte gang i tankerne – er det egentlig muligt at skrue ned for varmeregningen uden at skrue ned for varmen?

Forskellige typer af varmepumper

Der findes mange forskellige former for varmepumper på markedet, og de varierer allesammen i størrelse og effektivitet – og der er helt sikkert én, der passer til dit hus.

Grundlæggende står valget mellem en luft-til-luft varmepumpe eller en luft-til-vand varmepumpe. Hvilken en du skal vælge, afhænger både af din nuværende opvarmningsform og af dine planer for fremtiden.

Luft-til-vand varmepumpen kan erstatte dit gamle fyr, og den er derfor ideel til dig, der varmer huset op med radiatorer. Ifølge artiklen kan du varme boligen op hurtigt og effektivt med denne form for varmepumpe, og du kan spare op mod halvdelen af din varmeregning årligt.

Luft-til-luft varmepumpen er for dig, der opvarmer bolig og brugsvand med elektriske varmeapparater, der er både dyre og ineffektive. Du sparer ikke nødvendigvis helt så meget som med den anden varmepumpe, men til til gengæld får du et meget behageligere indeklima.

Få professionel vejledning

Drømmer du om at spare penge på din varmeregning, men ved du ikke helt, hvor du skal starte eller slutte, så fortvivl ikke. Tag fat i din lokale VVS’er, og bed om en professionel gennemgang af dit hjem; du kan både få råd og vejledning til valg af varmepumpe, ligesom du kan få et overslag på, hvor meget du kommer til at spare på årlig basis.

Tjek også disse sider:

https://husblog.dk/
https://have-hus.dk/
https://husglad.dk/
https://hus-tips.dk/
https://nytomhuse.dk/
https://NytByg.dk/
https://HusInspiration.dk/
https://ByggeTeknisk.dk/
https://hushaveideer.dk/
https://idetilhjemmet.dk/
https://ideertilhuset.dk/
https://forslagtilhjemmet.dk/

More articles